Suprises

zaterdag 24 november 2012

Hoi! Ik ben Merel en schrijf voor een keertje op Maaike haar blog! Ik heb voor dit onderwerp van dit stukje gekozen, omdat het erg te maken heb met deze tijd en je misschien op weg helpt!
Het is al bijna weer Sinterklaas en redelijk veel kinderen moeten een surprise maken! Zelf vind ik het erg leuk om te doen en heb daarom een paar leuke ideeën hier neergezet!:

 Welke ik erg leuk vind zelf is deze lippenstift! Ik zou deze niet maken als je een jongen hebt maar ik denk dat je het zelf ook wel weet!Wat heb je nodig:
  • Keukenrol.
  • Lijm.
  • Papier.
  • Plakband.
  • Schaar.
lippenstift1 Meiden zijn gek op make-up en dus meestal ook wel op een mooie lippenstift. Heel veel kleuren willen ze uitproberen dus nu kun je een leuke lipstick maken als je zo'n meid hebt voor je surprise.
En moeilijk is het niet te knutselen.
Neem een lege keukenrol zodat je al meteen een beetje vorm hebt. Beplak deze aan de onderkant met bijv wit papier. De bovenkant van de keukenrol knip je een beetje schuin af. Deze kant maak je dicht en beplakt deze met de kleur die de lippenstift moet hebben. Bijv rood zoals op de foto.
Het cadeautje kan erin en de onderkant maak je daarna met een stukje karton ook dicht.
Dan is de lippenstift al bijna af. Het is natuurlijk wel leuk om er een duur merk op te zetten. Dit kan je zelf tekenen of je print een mooi plaatje uit dat je op internet kan vinden.

Deze is ook hartstikke leuk, oorbellen! Geen kleine natuurlijk, maar reuze oorbellen!Wat heb je nodig:
  • Wc-rollen.
  • Aluminium folie.
  • IJzerdraad.
  • Karton
oorbellen Voor een meisje of vrouw die graag oorbellen draagt kun je een keer als surprise hele grote maken. Zeker ook leuk om te doen als ze grote oorbellen wil hebben. Maar zo groot als je ze nu gaat maken is erg groot voor in de oren.
Neem een wc-rol en knip die doormidden. Omwikkel de stukken helemaal met aluminium folie en doe dat ook nog eens met twee hele wc-rollen. Verstop eerst je (kleine) cadeau in één van de wc-rollen. Neem dan het ijzerdraad en maak dat vast aan de hele wc-rol (via twee kanten) en doe de andere kant vast aan de halve wc-rol. En dan nog eens een stuk draad aan de bovenkant van de halve wc-rol waaraan je ook een echt boogje maakt als aan een echte oorbel.
Daarna neem je een stuk karton waarop je de twee oorbellen vastmaakt. Een leuke tekst erop dat ze van echt zilver zijn en de oorbellen surprise is klaar.

Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan! Daarom hier een link voor leuke ideeën!
http://www.knutselidee.nl/sint/sinterkl.htm

Bedankt voor het lezen!
Groetjezz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D