Make-up geschiedenis ♥

maandag 28 april 2014

Gaap! Vind jij de geschiedenislessen ook zo saai? Vandaag word het pas echt interessant, want we gaan de geschiedenis van make-up onderzoeken. Macara, eyeliner, nagellak, foundation, etc. Ontzettend leuk! Lees dus snel verder!Mascara
Er was eens een man (Lijkt net een sprookje). Zijn zus verongelukte door een hevige brand, haar wimpers waren verbrijzeld, waardoor ze geen man kon vinden. De man (haar broer) maakte voor haar een zwart plakkerig goedje, wat ze op haar wimpers kon smeren. Al snel vond ze met haar zwarte wimpers een knappe man en leefde ze nog lang en gelukkig. Later ontwikkelde Rimmel Londen het zwarte goedje en werd het mascara.

Eyeliner
Eyeliner werd gebruikt om de duivels af te schrikken. Een donkergroen lijntje boven en onder de ogen beschermde je voor de duivels. Mannen en vrouwen droegen het product.

Nagellak
Nagellak werd ook al gebruikt. Waarschijnlijk werd henna op de nagels gesmeerd. Aan de kleur van de nagels was de sociale status van iemand af te lezen. De Egyptenaren waren niet de eersten, dat waren de Chinezen. Die gebruikten een mengsel van bijenwas, eiwitten en gelatine om de nagels een kleurtje te geven. De koninklijke familie mocht goud en zilver gebruiken.

Foundation
De allereerste make-up was een geel goedje, bedoelt als foundation. Gemaakt door de Egyptenaren. Stel je voor een geel gezicht van Henna, brr... Loop je ontzettend lang rond als een gele Oempa Loempa.

Lipgloss
Het is gemaakt door het merk Max Factor. De lipgloss was vooral bedoelt voor actrices voor in films.

Ik hoop dat jullie ditmaal geschiedenis leuk vonden! 

Wat is jouw favoriete soort make-up? (bv; mascara, eyeliner, concealer, etc.)

Liefs Maaike

5 opmerkingen:

 1. Haha, wat leuk! Ik kan eigenlijk niet goed kiezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig om te lezen! :D ik denk dat mijn favoriete make-up oogschaduw of mascara is :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen!
  Liefs, Sanne van www.sannesworldx.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D