De Sims 4 ♥ Custom Content

dinsdag 30 juni 2015


Vorige week schreef ik nog enthousiast over het feit, dat er weer volop artikelen online komen. De rest van de week is er niets online gekomen. Waarom? Om mijn nieuwe verslaving genaamd de Sims 4. Voorheen had ik het gedownload, maar ik besloot het te gaan vragen voor mijn rapport van mijn ouders. Maandag kreeg ik het spel en ik vind het zó ontzettend leuk! Je kan er van alles meedoen, vandaar besloot ik een serie te doen over de dingen die je kan doen met de Sims. Vandaag gaat het over custom content, wat is het, hoe werkt het en waar je het kan vinden. Veel plezier met lezen! ♥

Wat is het?
Custom content zijn losse dingen, die niet bij de sims horen en die je kan downloaden. Als je bijvoorbeeld een leuk shirt ziet en je wilt het graag in je spel hebben, dan kan je het downloaden. Het is dus niet van EA zelf, maar door andere mensen gemaakt. Custom content, kan van alles zijn, mods, huizen, items voor in je huis, kleding, echt van alles. Daarom vind ik het zelf ook heel erg leuk aan het spel!

Waar kan ik het vinden?
Je hebt heel veel website's waar je custom content ook wel cc kan vinden. Hier een aantal van mijn favorieten!
 • http://www.thesimsresource.com/
 • http://simista.net/
 • http://sims4downloads.net/
 • http://modthesims.info/
 • https://www.tumblr.com/tagged/sims-4-cc
Hoe download je het?
Nadat je wat leuks hebt gevonden op de website, druk je op download. Bij sommige site's, in dit geval The Sims Resource, moet je eerst 10 seconden wachten. Als je de download hebt, dan is het, als het goed is een package bestand. Als je een huis hebt, heb je een ander bestand. Dan moet je hem ook in het mapje tray doen, maar dat komt later. Als je een winrar bestand heb, moet je die eerst openenen en dan heb je dus allemaal losse package bestanden. Je opent ondertussen in je bestanden, de sims, de folder ervan dus. Als je die hebt geopend, staan er allerlei dingen over de game, je opent het mapje mods en sleept het gedownloade bestand er naar toe, en klaar ben je. Zoals ik al eerder zei, als je huizen download, dan moet je ze in het mapje tray doen.

En zo werkt cc dus. Ik hoop dat jullie het begrijpen, als er nog vragen zijn, laat ze achter in de comments!

Wat vind jij van custom content?

Liefs Maaike

5 opmerkingen:

 1. Maar hoe open je een package bestand?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe open je die winrar bestanden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je opent ze door erop te klikken en als je winrar heb, dan opent het programma zich en staan de package bestanden er vervolgens los in, waardoor ze je alleen nog maar hoeft te slepen naar het mods mapje.

   Liefs Maike

   Verwijderen
 3. Maar winrar is maar voor 30 dagen gratis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het al langer dan 30 dagen en ik heb er nog geen problemen mee gehad, ze geven er meldingen over maar je kan het programma gewoon gebruiken zonder het te kopen.

   Liefs Maaike

   Verwijderen

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D