How about? Nails ♥

zondag 21 september 2014


Vandaag een nieuw deel van How About? We gaan het hebben over nagels en ook nagellak, waarbij een groot deel over nageltools, ontzettend leuk! Ik zal jullie de geschiedenis erachter vertellen, maar ook de trends in nagels. Veel plezier met lezen!
Wat is het nut van de nagels?
Het beschermt je vingertoppen, ook zorgen de nagels voor gevoel in de vingertoppen. Het klinkt heel raar, maar heeft te maken met eelt. Ook zijn nagels ontzettend handig om bijvoorbeeld te krabben als je jeuk hebt, maar ook om dingen open te pulken als plakband.

Geschiedenis van nagellak
Mensen weten niet precies wanneer mensen begonnen met het lakken/versieren van hun nagels. De meeste zeggen 5000 jaar voor Christus. Indiaanse vrouwen versierden hun vingertoppen met henna. Het product ontwikkelde zich steeds meer met natuurlijk producten als bijenwas. Ook werd er rond 600 voor Christus goud of zilver op de nagels aangebracht. Dat stond voor rijkdom en vrije tijd. Het drogen van de nagels duurde soms wel uren, verschrikkelijk! Ik kan al geen 10 minuten stilzitten. Daarna werd het erg stil rond om de nagellak, al leek het in 1800 weer opnieuw uitgevonden. Mensen gingen meer om hun verzorging letten en zo kwam de manicure op de markt. Schone verzorgde nagels, dat kwam er in, gelukkig wel! Ik zou het erg vies vinden als iedereen met van de zwarte randen loopt onder hun nagels. Tot nu is er veel verandert met de nagellak, het droogt steeds sneller, word helaas steeds minder natuurlijker, maar is wel uitgebreider, makkelijker en goedkoper. Stel je voor dat je wekelijks wat goud of zilver moet kopen voor op je nagels.

Tools!
Wat zijn tools?
De spullen die je gebruikt voor het versieren van je nagels. Van spullen uit je eigen keukenkastje tot spullen die alleen verkrijgbaar zijn in speciale drogisterijen. Ik laat jullie nu verschillende spullen zien uit mijn stash en vertel waar ik ze voor gebruik.


Allereerst tools, die je kan gebruiken voor je nagels, die je zelf gewoon in huis hebt. Spons, daar kan je ontzettend mooie overgang mee maken op je nagels. Met vanille suiker of andere suiker kan je gewoon over je natte nagellak heen, daardoor krijg je een grappig effect. Als laatste ligt er een rietje, hiermee kan je een soort splash nagels maken. Je lakt je nagels een kleur. Vervolgens doe je op de onderkant van het rietje een beetje nagellak en dan blaas je vanaf de bovenkant, daardoor komt de nagellak eruit op een leuke manier op je nagels.


Hierboven zie je drie flinterdunne rolletjes tape, waarmee je figuurtjes op je nagels kan plakken. Je kan het doen voor dingen af te tapen, maar ook, waarvoor het eigenlijk bedoelt is, je nagels versieren met de dunne streepjes.


Dan heb ik twee verschillende vijlen. Eentje die we allemaal kennen, de onderste, met een grovere kant en een wat zachtere kant. De gene daarboven komt van de action en heeft verschillende soorten vijlen op zich, wat erg handig is, voor als je geen 4 vijlen los mee wilt nemen. Ik weet trouwens niet of ze nog verkrijgbaar zijn.


Het volgende is een stempelsetje, toevallig ook van de Action vandaan. Je doet nagellak op het zilvere plaatje. Met een soort van schuifertje, zie je hier helemaal links, schuif je de overige nagellak weg. Vervolgens haal je de stempel erover, die staat helemaal bovenin en dan heb je een nagel met stempel. Superleuk!


Ook als je te lui bent voor het lakken van je nagels, kan je nagelstickers of nepnagels gebruiken. Ik zelf raad nagelstickers aan, makkelijk te verwijderen en ik vind nepnagels zo rot en pijnlijk zitten, dus vandaar! Al kan je natuurlijk ook gelnagels of acryl nagels laten zetten, pijnloos, blijft lang zitten, maar je betaalt er wel wat meer voor.


Als laatste nagel tool die ik in mijn bezit heb zijn dootting tools. Hiermee kan je stipjes in verschillende maten op je nagels maken. Leuk en makkelijk!


Trends rondom nagels
Ik laat jullie nu verschillende foto's zien van trends rondom nagels. Ik laat er 2 zien, waarbij ik mijn mening geef over beiden en vertel welke ik het leukst vind.


Dit jaar waren vooral de pasteltinten erg in. In de lente en de zomer met frisse, lieve kleurtjes op je nagels rond lopen.


Ook is een hele tijd de natuurlijke nagellak look in geweest. Blanke nagels, daarover een dun wit lijntje en een mooie glanzende topcoat.

Ik zelf ben vooral fan van de pastel tintjes. Ik vind de french manicure, meer wat voor volwassenen, oudere mensen, die niet zo snel met neon roze door de straten gaan. Al vind ik beiden niet lelijk.

Wat is jouw favoriete trend rondom nagellak?

Liefs Maaike

2 opmerkingen:

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D