Ongemakkelijke Momenten Op Verjaardagen ♥

dinsdag 10 november 2015


Vandaag een artikel waarin ik even lekker ga zeuren en ik dacht dat het leuk was om het te doen over verjaardagen. Over het algemeen vind ik verjaardagen erg leuk, maar er zijn soms van die ongemakkelijke momenten en daar ga ik het vandaag over hebben.

Het cadeau geven
Je loopt naar het jarige persoon toe, hopelijk heb je de goede, volgens mij is mij dit nog nooit overkomen, maar soms dan ga je naar verjaardagen toe en dan vraag je je af wie er eigenlijk jarig is. Maar oké, het moment dat je een cadeau gaat geven. 'Euhmm.. gefeliciteerd! Hier heb je een cadeau' dan prop je het cadeau in het persoon zijn hand en loop je snel weg. Ik zelf vind dit altijd een ongemakkelijk moment, ondanks dit totaal niet hoeft.

Het 'rondje'
Meestal als je naar een verjaardag komt ken je 80% van de mensen niet, maar het is toch beleefd om ze een handje of zoen op de wang te geven. Dan gaat het zo van 'gefeliciteerd' maar in ergere gevallen is het een aparte situatie, als bijvoorbeeld een koppel een tiental jaar bij elkaar is en wat doe je dan. Hier moet je jezelf goed op voor bereiden. Je komt bij een aantal personen die je niet kent en geef je ze dan een hand of een zoen op de wang, al is het laatste bij mij meestal een soort van wangen wrijven, ik weet niet, maar ik ben er niet goed in. Bij kinderen kan je meestal een hand geven, maar bij ouderen is het lastig, meestal prop ik mijn hand ervoor en word het zo'n ongemakkelijke wangwrijf.

Het eten
Er staat een tafel vol met heerlijke eten voor je en jij hebt een hongerige maag, maar als je als eerste pakt voelt altijd wat ongemakkelijk en als je teveel pakt, dat is ook weer zo van 'damn zij eet veel', dat wil je ook weer niet.

Het ongemakkelijke gesprek met dat ene persoon die jij niet ken maar zij jou toevallig wel
'Zoo wat ben jij groot geworden zeg!' Het eerste wat je hoort op een verjaardag en dan komt het gesprek. Meestal ken ik dat persoon echt niet en lach ik maar lief. Gelukkig heb je de standaard vragen nog achter de hand die je van tevoren bedenkt, het werkt meestal bij iedereen. Bij kinderen/tieners vraag je hoe het op school gaat en bij ouderen praat je gewoon lekker over hoe het bij jou op school gaat, als je geluk hebt krijg je een uitgebreid antwoord erin met meestal een naam van hun kind hoe ze het doen en dan toon je even interesse.

Dit was even het artikeltje over de ongemakkelijke momenten op verjaardagen, ik hoop dat jullie het leuk vonden en als jullie meer willen van dit soort artikelen laat het dan even achter in de reacties!

Wat vind jij het meest ongemakkelijke van de vier bovenstaande kopjes?

Liefs Maaike

2 opmerkingen:

  1. jupp, dat heb ik ook altijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waneer zet je weer iets online? Ik mis je berichten! En deze is al een tijd geleden!

    BeantwoordenVerwijderen

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D