Anti-blog tips ♥

zondag 18 mei 2014

Meestal lees je artikels met blogtips, maar vandaag doen we het eens anders. Anti-blog tips, oftewel tips die je juist niet moet doen met het bloggen. Uiteindelijk zijn dit ook tips, wanneer je de tip andersom opvat. Lees dus snel verder!1. Bloggen voor producten
Gewoon even eens in de zoveel tijd een artikeltje maken en dan gratis producten krijgen! Nee, zo werkt het niet. Het lijkt makkelijk, maar als je geen plezier in iets hebt waar je veel tijd insteekt heb je alleen maar jezelf ermee.

2. Artikels van anderen kopiëren
Vandaag even geen zelf gemaakt artikeltje, maar eentje van een onbekend blog. Klinkt makkelijk, maar stel je voor. Je steekt veel tijd in een artikel en iemand anders kopieert het klakkeloos en zet het onder zijn/haar naam. Dat zou je ook niet willen, waarom zou je het dan doen?

3. Reageren als promotie voor je eigen blog
Hier zijn verschillende manieren van. Je hebt de manier met als je op de naam klikt je op een blog komt. En dan de manier waar ik me ontzettend aan irriteer. De reactie 'Leuk, Liefs Maaike http://feautystyle.nl/' Ontzettend irritant. De reactie bevat geen inhoud en alleen maar zelf promotie. Als iemand nieuwsgierig is naar je blog dan klikt dat persoon zelf wel op jouw naam.

4. Het moeten bloggen
Ik moet een artikel hebben voor morgen is fout. Je moet het zelf willen en er ook plezier in hebben. In normale schoolweken schrijf ik mijn artikelen in het weekend. Soms zit daar een enorme tijddrang aan. Ik moet huiswerk maken, ik moet artikels maken en ik wil tijd voor mezelf kunnen hebben. Hier gaat het soms fout in, waardoor ik niet altijd meer de plezier zie in het bloggen. Ik weet daarom ook niet zeker of ik met school weer elke dag ga bloggen, het ligt aan of ik er zin in heb en natuurlijk of ik het zelf wil.

5. Liegen in artikels
Een product goed laten voordoen omdat je het opgestuurd hebt gekregen van een bedrijf. In het begin toen ik spullen kreeg opgestuurd zeiden mijn ouders van 'wel positief overkomen he?!' Ik moest lachen en legde uit dat het de bedoeling is dat ik eerlijk review en mensen ook mijn eerlijke mening horen te weten.

6. Een nep-imago creëren
Een perfect persoon creëren, superleuk! Maar zo kom je nooit dichter bij jezelf. Door allemaal tags in te vullen ben ik vanzelf wel achter mijn imago gekomen en denk ik dat jullie ook een imago over mij hebben gecreëerd.

7. Artikels zonder conclusie
Met name reviews. Zet onder het artikel een conclusie. Ik snap dat je in de rest van het artikel van alles over het product hebt verteld, maar ik zou dan nog steeds niet duidelijk een mening er uit kunnen trekken.

Lees je deze punten en kom je met sommigen punten jezelf tegemoet, probeer er dan aan te werken.

Heb jij wat aan deze anti-blog tips?

Liefs Maaike

3 opmerkingen:

  1. Wat origineel gevonden! Dat van die conclusie ga ik eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh handige tips! Ik heb niet altijd een conclusie, dus maar even proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg handige tips! En ik ben het echt helemaal met je eens! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D