Stelling ♥ Mannen make-up?

zondag 13 juli 2014


Mannen make-up? Hmm.. Het klinkt nog steeds raar, maar eigenlijk is het niet zo raar. Mannen moeten ook hun huid kunnen verzorgen en ook verstoppen voor bijvoorbeeld pukkels. Vandaag lezen jullie mijn mening over mannen make-up en daarna ben ik ontzettend benieuwd naar jullie mening!

Waarom dragen mannen make-up?
Om dezelfde reden als ons meiden. Om bijvoorbeeld pukkels weg te werken en om je zelf mooier te maken. Veel mensen krijgen in de puberteit last van pukkels en natuurlijk onzekerheid, om zulke dingen weg te werken en je beter te voelen heb je make-up.

Hoe ver vind jij dat mannen kunnen gaan met make-up?
Ik begrijp concealer of foundation, maar ik zou wel heel erg moeten wennen aan oogschaduw bij mannen of eyeliner. Make-up bij mannen is eigenlijk niet raar, maar je bent het gewoon niet gewend. Ik zou mezelf rot schrikken als mijn broer bijvoorbeeld ineens oogschaduw ging dragen, terwijl dat helemaal niet zo gek is. Maar zo zijn er ook dingen die niet bij meisjes passen als gamen, al vind ik dat eigenlijk niet raar. Ik zou niet zo snel een voorbeeld kunnen bedenken wat apart is voor meiden, wat jongens normaal doen.

Wat gebruiken ze dan?
Gelukkig is het ook wel zo dat de meeste mannen geen felgekleurde oogschaduw dragen. De meeste houden het bij, of in ieder geval één van die producten:
-Foundation en/of concealer
-Shapen, dus met bronzer
-Blush

Mijn mening
Ik vind het nog steeds raar, maar een puist verbergen begrijp ik volkomen. Al moet ik wel aan het idee wennen, dat mannen ook make-up dragen al is het niet gek, het is gewoon wennen. Ik vind het kunnen, maar ja.. ik vind het gewoon raar. Ik hoop dat het in de toekomst minder raar word en mannen zonder schaamte make-up kunnen gebruiken.

Jullie mening op Twitter
@NailsbyFML: Aan de ene kant vind ik het raar, maar aan de andere kant weer niet! Jongens mogen ook van mij wat aan hun uiterlijk doen.
@Patoirblog: Het is raar, maar jongens zijn ook onzeker over onzuiverheden, dus ik vind dat het kan! (:
@Sannesworldx: Ik vind het wel oké, maar aan de andere kant zou ik het wel raar vinden als ze oogschaduw dragen ofzoiets.
@Diyoniex: Hmm.. Daar vraag je me wat. Ik vind het aan de ene kant niet erg zolang het maar niet opvalt.

Wat vind jij van mannen make-up?

Liefs Maaike

2 opmerkingen:

  1. Ik vinddat een beetje raschisme Anoniem...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed artikel, je hebt het erg mooi uitgelegd! Je hebt wel gelijk, we moete er wat aan wennen!

    BeantwoordenVerwijderen

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D