Huiswerk & Leer tips

woensdag 19 februari 2014


 Ik zit nu iets langer dan een half jaar op de middelbare school en ik heb al aardig wat toetsen en huiswerk op gekregen. Vandaag geef ik jullie mijn tips voor huiswerk & voor het leren. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!


Huiswerktips

1. Werk overzichtelijk 
Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Schrijf alles op in je agenda en ga niet uit van Magister, leraren hebben daar helaas haat aan.

2. Werk vooruit
Maak in het weekend al het maakhuiswerk. Het bespaart je een hoop gestress.

3. Probeer zo veel af te maken in de les
Inplaats van tekenen in je schrift en praten met andere mensen kan je ook snel je huiswerk maken voor volgende keer. Het is wat minder leuk maar je profiteert er wel van.

4. Maak een planning
Of bedenk er een, ik bedenk het meestal omdat ik het onzin vind om op te schrijven. Het helpt en je kan heus wel eens een dagje overslaan zonder meteen in de stress te schieten.

5. Begin met het maken van een leuk vak
Als je eenmaal bezig bent lukt het wel, maar om de motivatie te vinden om te beginnen.. Bij mij ligt het altijd ergens in een hoekje, begin daarom met een vak wat je leuk vind, zoals beeldende vorming.

6. Gun jezelf pauze's
3 uur achter elkaar huiswerk maken, is echt een hel. Neem daarom pauze's van een minuut of 10.

Leertips


Woordjes stampen
Voor woordjes leren, doe ik altijd het volgende. Ik vouw een blad dubbel, schrijf op de ene kant het Engelse/Franse/etc. woord en op de andere kant het Nederlandse woord. Je kan ook werken met site's als Wrts.

Zorg voor geen afleiding
Huiswerk maken met je computer/telefoon/tablet is misschien wel leuker, maar je bent er zo ontzettend lang mee bezig.

Begin op tijd
Verdeel je leerwerk in delen, leren gaat makkelijker en je hebt dan ook veel minder stress.


Teksten leren
Moet je vakken als biologie, aardrijkskunde of geschiedenis leren, maak dan samenvattingen. Het kost tijd om samenvattingen te maken, maar ik hoef daarna amper te leren doordat ik het heb opgeschreven en samen heb gevat.

Laat je overhoren
Weet je zeker dat je goed geleerd hebt? Laat je dan overhoren door je moeder, vader, oma, opa, tante, weet ik het. Ik laat me altijd overhoren en mijn cijfer zijn niet slecht al zeg ik het zelf. (Enorme eigendunk, enzo)

Hoe leer jij? Heb jij nog tips voor anderen?

Liefs Maaike

7 opmerkingen:

 1. Handige tips voor mij, als ik volgend jaar naar de middelbare school ga. Dankje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij is dit niet zo handig aangezien ik al in mijn laatste jaar zit en dit dus allemaal al wist. Maar voor je jongere blogvolgers is dit zeker een artikel die ik zou aanraden! Dit zijn veel dingen die je in de lagere school nooit moet doen, en kinderen vergeten dan vaak dat ze het beter zo zouden doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Ga ik zeker gebruiken voor volgend jaar! Dan moet ik namelijk naar de middelbare.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit al in mijn examenjaar en heb hier dus niets meer aan, maar voor de wat jongere lezers is het natuurlijk een handig artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een handig artikel! Op deze manier kun je mensen er mee helpen, en dat ik natuurlijk altijd goed. Want ik weet als geen ander dat het soms best lastig kan zijn, en dat zulke tips altijd handig zijn! Dus, goed&handig artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hee! ik heb dat boek van biologie ook en ben ook bij dat hoofdstuk haha! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D