Frisse fruitsmoothies

donderdag 4 juli 2013

Het weer word al beter, sommigen zijn al op vakantie. Ik krijg er een fijn gevoel van, de zon op mijn huid, de mensen zijn vrolijker. Wat jullie? Vooral met een lekkere frisse en fruitige smoothie word het top. Lees dus snel verder!

Tropisch vruchtensapje
Wat heb je nodig?
- Eén mango 
- Eén banaan
- Twee appels
- Eén perssinaasappel
- Twee passievruchten

Hoe werkt het?
Als eerste schil je de mango, pel je de banaan en was je de appels. Dan snijdt je de drie vruchten in stukjes. Doe de mango en de banaan in een blender en pureer ze. Pers de sap uit de appels én uit de sinaasappels en voeg de twee sapjes toe aan het mengsel van de banaan en de mango. Doe het sapje nogmaals kort in de blender.Halveer vervolgens de passievruchten en lepel ze leeg. Verdeel het sapje over twee glazen en roer het vruchtvlees van de passievruchten er doorheen.
Exotisch vruchtensapje
Wat heb je nodig?
- Één halve ananas
- Één mango
- Één kiwi
- Twee perssinaasappels

Hoe werkt het?
Schil alle drie de vruchten en verwijder bij de mango de pit. Snijd de vruchten in stukjes en pureer ze in een blender. Pers de twee sinaasappels uit en voeg het sap toe aan het gepureerde mengsel. Doe het mengsel kort in de blender.
Bananarama-sapje
Wat heb je nodig?
- Één banaan
- Één stukje verse kokosnoot of één theelepel gedroogde kokos
- Één deciliter melk
- Één theelepel honing

Hoe werkt het?
Schil de banaan en snijd deze in stukjes. Doe de stukjes in een blender en voeg alle overige ingrediënten eraan toe. Pureer alles door elkaar. Zet het sapje eventjes in de koelkast, want koud is het het lekkerst.
Aardbeien smoothie
Wat heb je nodig?
- 125 gram aardbeien
- ¼ liter roomijs

melk


Hoe werkt het?
Doe de 125 gram aardbeien in een blender en pureer ze. Voeg het roomijs en de melk toe aan de aardbeien en laat de blender nog ongeveer twintig seconden aanstaan. Verdeel de aardbeien-smoothie over twee glazen.

Fruit smoothie
Wat heb je nodig?
- ½ kopje vanille- of aardbeienyoghurt
- ¼ kopje melk
- ¼ kopje sinaasappelsap
- Één handvol aardbeien
- Vier sneden meloen
- Eén kiwi

Hoe werkt het?
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en mix het door elkaar. Klaar!

Nog wat handige tips
- Als je je smoothie extra koud wilt hebben, kun je het beste ingevroren fruit gebruiken. Zorg ervoor dat je grote stukken fruit eerst in stukjes snijdt voordat ze de vriezer ingaan. Zo kun je het fruit uit de vriezer meteen in de blender doen.
- Vind je je sapje of smoothie te dik? Voeg er dan wat meer sap, water, melk of ijsblokjes aan toe.
- Wil je écht gezond bezig zijn, dan kun je sommige ingrediënten van de smoothies vervangen door anderen. Kies bijvoorbeeld niet voor gewone melk, maar voor sojamelk. Of gebruik yoghurtijs in plaats van roomijs.
- Als je je sapje of smoothie eventjes in koelkast zet, kunnen ze van kleur veranderen. Dit is niet erg. Vaak is flink roeren al genoeg of anders doe je het sapje of de smoothie eventjes terug in blender.
Ga jij een lekkere smoothie maken?
Liefs Maaike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D