Random: Middelbare school, nieuwe vrienden?

zondag 28 juli 2013

Het is bijna zover, ik ga naar de middelbare school. Nieuwe vrienden (Vijanden, ik hoop van niet, ehehe) We hebben al een kennismaking gehad. Ik zit in een klas met 30 kinderen. 19 jongens en 11 meiden. 3 daarvan nog uit groep 8. Ook wonen er 3 kinderen uit de klas bij mij in de wijk. Makkelijk voor het fietsen!

(13) Tumblr
Inplaats van de hele dag bij je juf of meester te zitten, heb je nu elk uur een andere docent of meneer of mevrouw. Wat zeg je eigenlijk? Een mentor heb je er ook nog bij. Ook heb je een kluisje.

De school waar ik naar toe ga is vrij groot. Mijn broer zit er ook op in de 5de. De school is voor havo & vwo. Ik doe vwo atheneum. 

Vroeger hoefde ik nooit echt wat te doen aan huiswerk, paar keer door lezen en klaar. Maarja, het verandert. Ik ben opzich een beetje zenuwachtig. Maar ook weer niet. Ik zie het allemaal wel.

Heb jij tips voor mij?

Liefs Maaike

12 opmerkingen:

 1. Ik ga pas over 1 jaartje naar de middelbare school, sorry. Maar wat mij handig lijkt is om niet in je eentje gaan zitten maar ook praten met andere kinderen want zo krijg je meer vrienden/vriendinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat ga ik dus zeker weten niet doen. Ik vind het niet zo erg op iemand af te stappen, helaas merkte je al wel groepjes. Maarja, ik ben benieuwd!

   Liefs Maaike

   Verwijderen
 2. Marije van Alegria30 juli 2013 om 14:16

  Ik ga nu naar de tweede en heb dus wel een paar tips voor je! Allereerst is iedereen zenuwachtig, iedereen probeert een beetje een gesprek met elkaar aan te knopen. Zoek de mensen waar jij bij past *bij mij de alternatieve, creatieve weirdos <3* en blijf jezelf. Schrijf ook al je huiswerk goed op in je agenda en denk eraan: school gaat voor blog (vertrouw me, dit is vreselijk moeilijk, maar je voelt je echt rot als je een slecht cijfer hebt omdat je met je blog bezig was. Ik hoop dat je hier iets aan hebt, XxMarije

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tips! School gaat zeker voor mijn blog, dat staat gewoon vast.

   Liefs Maaike

   Verwijderen
 3. Succes! Ik ga naar de derde, dus ik ben al een aardige expert :) En, belangrijke tip, begin ruim van te voren met leren! Voor toetsen dan hè, huiswerk maak je, en dan ben je er vanaf. Als je namelijk een week van te voren begint voor een s.o. (schriftelijke overhoring, wordt allemaal nog wel uitgelegd.), hoef je maar heel weinig te doen op een dag! Dat is ook veel makkelijker voor jou, dan kun je lekker verder met je blog! Maar school gaat wel voor! Zoals Marije al zei, dat is inderdaad heel moeilijk :) En je overleeft het wel hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tips! Dat word een hoop plannen, gelukkig heb ik er niet heel veel moeite mee~! ;D

   Liefs Maaike

   Verwijderen
 4. Ik ga volgend jaar ook naar de eerste! Ik heb al een vriendin die ik een halfjaar geleden ontmoet heb, maar voor de rest ben ik niet echt een sociaal persoon. Ik zit liever met mijn neus in de boeken dan tussen de mensen haha! Mijn klas is erg rustig, dus dat vind ik wel fijn :) Ik ga Gymnasium tweetalig doen! Ik wil ook binnenkort een blog met mijn vriendin opstarten, dus ik zie wel of het uitkomt met mijn huiswerk.

  Liefs,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel fijn dat je al mensen kent. Wees niet bang op iemand af te stappen, wat Marije ookal zei, zoek mensen met dezelfde interesses als jou. Het is ook zenuw slopend dat je het grootste deel van je klas gewoon niet kent. Veel succes! Je hebt trouwens grote kans dat er iemand op jou afstapt, dat is ook altijd fijn, hoef je zelf niet te beginnen met het gesprek. Oeh, leuk! Als je zover bent (En het lukt met hw, etc) Mag ik dan de link? Vind het altijd leuk!

   Liefs Maaike

   Verwijderen
  2. Hmm, naja als er iemand op me afstapt wordt ik zoiezo zenuwachtig omdat ik verlegen ben en alles haha ;-; Ja hoor! Ik mail je wel als ons blog zover is n_n

   Liefs, Linda.

   Verwijderen
  3. Awh! Zet je er over heen, denk wat de ander zijn reactie op ze allerergst zal zijn, dan valt het altijd mee. Ik heb makkelijk praten. Ik wens je ontzettend veel succes!

   Leuk, mn email staat bij contact & over mij,

   Liefs Maaike

   Verwijderen
  4. Dankje! Ik wens je ook veel succes volgend jaar :)

   Verwijderen
 5. Woooww. Toen ik vorig jaar naar de brugklas ging waren er 19 meiden en 11 jongens en mijn broer zat ook op dezelfde school in de 5de :0.

  BeantwoordenVerwijderen

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D