Let's go blogging!

zaterdag 1 juni 2013

Bloggen is echt een van mijn beste ideeën ooit. WAUW, Wat is dit toch leuk! Elke keer weer wat anders, maar toch in de trant blijven. Ik dacht, ik zal mijn tips opschrijven. Hoop dat jullie het leuk vinden en er wat aan hebben.


1# Voor je beginnen gaat, denk over een onderwerp na. Dit moet wel iets zijn waar je interesses voor hebt. Ligt het je niet, dan kom je jezelf later er in tegen. Ik begon met het bloggen over fashion, maar al snel betrapte ik mezelf erop dat ik beauty ook leuk vind. Ook moet je nadenken waarvoor je het doet. Doe je het voor gratis spullen? Of doe je het voor je plezier? Doe je het voor de gratis spullen, zal je al snel zien dat het niet zo gaat. Ikzelf al meer als een half jaar bezig en doe het nog steeds met plezier!

2# Je hebt het idee, maar waar begin je? Gebruik je Wordpress of Blogger? Dit zijn mijn aanraders voor het beginnen. Blogger vind ik zelf persoonlijk fijner werken. Het is wat simpeler. Maar als je wat meer wilt met je layout en een echte computernerd bent, dan raad ik je Wordpress aan.

3# Je hebt een blog en naam. Wat nu? Begin met een artikel of pagina over jezelf. Vertel je interesses, waarom begon je met bloggen, doelen, etc. Wees niet bang om het uitgebreid te maken, ik zelf vind het erg fijn om te lezen.

Large

4# De layout is ook erg belangrijk. De layout is hoe je blog eruit ziet. Maak het niet te druk, dit is erg irriterend voor een lezer. Doe je lichtblauwe tekst op een lichtblauwe achtergrond, dat tja.. Ik denk dat jullie hem snappen. Ik kijk vaak op blogs en dan ligt de layout ook aan of ik weg klik of door lees. 

5# Dan gaan we door naar de artikels! Het is belangrijk dat je spelling oké is. Maakt iemand veel spelfouten is het ook irritant om te lezen. Hoofdletters, punten, komma's, aanhalingstekens, let er goed op. De meeste site's geven ook een rood lijntje onder het woord, als het fout is geschreven, helaas kan dit niet met hoofdletters en punten. 

6# Foto's en filmpjes, de kwaliteit ervan is belangrijk. Is een foto wazig of slecht belicht, kan eens gebeuren, maar altijd is niet fijn. Misschien hebben je ouders nog een oude camera liggen?

Large

7# Zet jezelf op Youtube, hiermee krijg je ook bekendheid. Ook is het leuk om filmpjes te maken!

8# Wees niet bang om bedrijven te benaderen. Ik heb tot nu toe alleen maar lieve reacties gehad. 'Nee, sorry, we vinden je nog wat te jong. Maar veel succes met je blog!' 'Je blog heeft iets te weinig bekendheid voor ons, sorry, we wensen je nog veel succes!' 

9# Volg andere blogs om in de gaten te houden wat 'in' is. Tags overnemen mag altijd. Maar kopieer niet, Be original!

Large

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad. En ja, voor bloggen heb je inspiratie nodig. Laatst mailde een meisje me met de vraag, hoe ik op inspiratie kom. Ik mailde toen terug, dat ik erop kom door random dingen te doen. Door mijn kamer te rennen, zingen op een lied, even naar buiten gaan, etc.

Wat vond jij van dit artikel? Was het handig?

Liefs Maaike

3 opmerkingen:

  1. En ik was dat meisje haha
    Maar heel erg bedankt!
    Ik zal dit artikel nog vaak doorlezen c:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Omygosh leuk artikel, helaas heb ik nu niet o veel tijd om te bloggen in vwo 4 maar ik ga het volgende jaar naar havo 4 dus, dan ga ik het zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D