How about? ♥ Lips

zondag 12 oktober 2014


Vandaag heb ik voor jullie een nieuw deel van How about? We gaan het hebben over lippen, ik laat de tools en een diy zien. Ook vertel ik als altijd de geschiedenis, het nut van lippen en nog veel meer, lees dus snel verder!Ik heb altijd erg droge lippen, dat zie je hier ook. Op de volgende foto draag ik een lippenbalsem en op de foto daarna een lipstick van Catrice genaamd Ultimate Shine Gel Colour 070 License to pink, een erg fijne lipstick.

Waarom hebben we lippen?
Ten eerste, dit was me nog niet opgevallen. Ik las zonet, dat je lippen gebruikt voor het uitspreken van klanken, zonder lippen zou dat heel raar klinken. Probeer maar eens een woord als 'barbapapa' te zeggen. Ook helpt het bij het uitdrukken van emoties. Probeer maar eens verbaast te kijken, zonder je lippen zou dat er erg raar uit zien en hoe doe je een duckface zonder lippen? Ik vind een duckface echt verschrikkelijk, maar toch weer erg grappig.

Hoe is lipstick ooit ontstaan?
Vroeger kleurden de vrouwen hun lippen met de middelen die ze hadden. Dat betekent dat zij hun lippen kleurden met bessen of rode klei. Ook Cleopatra hield er van om haar lippen mooi rood te verven. Zij plette kevers fijn, Bah wat vies! Doordat te doen kwam er rode vloeistof vrij voor op de lippen, voor de glans haalden ze pigment uit de schubben van vissen.Veel later in de 16e eeuw werd lippenstift heel erg populair. Dit kwam door de koningin van Engeland, Elisabeth I. Met haar bleke huid en rode lippen was zij in die tijd wat betreft beauty een echt stijlicoon. De lippenstift die zij gebruikte was gemaakt van bijenwas gecombineerd met rode grondstoffen, zoals henna, rood ijzer, kersensap of gemalen rode steen verpakt in papier. Deze lippenstift kwam al een beetje in de buurt van de lippenstift die we nu kennen. Een kleine doorbraak kwam in de 19e eeuw. De Amerikaan Maurice Levy vond toen namelijk een draaihouder voor de lippenstift uit. In de draaihouder werden boter, was en fruitsappen toegevoegd.De filmindustrie zorgde er oor dat de lippenstift steeds populairder werd. Voor films werd er veel gebruik gemaakt van lippenstift. Gelukkig hoeven nu geen kevers meer fijn te stampen of bessen uit te knijpen voor een kleurtje op onze lippen. Een bezoekje aan de drogist is genoeg voor het krijgen van een kleurtje op je lippen.

DIY Lipscrub
Heb je ook altijd zo'n last van velletjes aan je lippen? Gebruik dan deze scrub


Wat heb je nodig?
-Olijfolie
-Suiker
-Een schaaltje
-Een lepel
-Een bakje om de lipscrub in te doen


Bij de suiker voeg je olijfolie toe. Ik heb dit op gevoel gedaan, maar voor mijn bakje te vullen, moest ik 3 lepels olijfolie toevoegen.


Je moet de olijfolie toevoegen aan de suiker tot het mengsel er zo uit ziet.


Vervolgens doe je het in je bakje en klaar ben je!

Het handige aan deze lipscrub is dat het is gemaakt met producten die eetbaar zijn. Zo kan je na het scrubben, je tong erlangs halen. Bespaart weer wat tijd en smaakt best wel lekker. Ik raad je echt aan suiker te gebruiken, want zout is veels té grof voor je lippen, je zou ze er mee kunnen beschadigen, dat zou zonde zijn.

TOOLS

Catrice lipstick (scroll naar boven in het artikel voor de naam), Hema glitterlipgloss, Coca Cola vanille lipsmacker, Miss Spory liptint Dr Balm, Babylips Mint Fresh
Lipstick
Ik zelf heb voorheen niets gehad met lipstick. Ik vond het een beetje smurrie en mezelf er te jong voor, tot ik deze lipstick van Catrice tegen kwam. Ik had hem in de sale voor volgens mij 1,-. Ik vind het alsnog erg gewaagd, maar toch weer erg grappig. Ik vind het het mooist staan, wanneer ik het subtiel aanbreng.

Lipgloss
Een plakkerig middeltje wat je lippen verzorgt van lekker veel glans en een kleurtje of in dit geval glitters. Ik heb écht niets met lipgloss. Ik vind het te plakkerig en als die glans heb ik niets mee.

Lipsmacker
Een lipsmacker is een lippenbalsem van een bepaald merk met een speciale geur ervan. Meestal heb je het in varianten als hierboven van een frisdrank merk.

Lipbalmtint
Een lippenbalsem met een kleurtje erin. Ik vind het zelf een goede tussen weg tussen lipstick en lippenbalsem. Het plakt niet, dat vind ik zelf erg fijn!

Lipbalm
Een verzorgend artikel voor je lippen, meestal doorzichtig op je lippen. Erg handig voor wanneer je droge lippen heb, maar geen kleur wil op de lippen. Ik zelf gebruik lippenbalsem dagelijks!


Weetjes over lipstick!

  • Matte lippenstift zorgt er voor dat je lippen smaller lijken, terwijl glanzende lippenstift je lippen juist voller laten lijken.
  •  Breng eerst foundation en poeder aan op je lippen voordat je de lippenstift opdoet. Hierdoor blijft je lippenstift nog langer zitten, handig!
  • Gebruik een lippenkwastje om de lippenstift aan te brengen. Je bespaart hiermee een hoop lippenstift en je kunt het veel netter aanbrengen. 
Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vonden!

Wat wist jij al over lippenstift?

Liefs Maaike

1 opmerking:

  1. Dat zijn handige tips! Dat van de klanken met je lippen, wist ik ook nog niet!

    BeantwoordenVerwijderen

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D