DIY ♥ Koude pasta salade

donderdag 12 juni 2014


Vandaag heb ik voor jullie de 2de fooddiy. Vandaag gaan we een hoofdgerecht maken genaamd koude pasta salade. Een salade met koude pasta erin, wat ontzettend lekker is en mij leuk leek om aan jullie te laten zien, lees dus snel verder!Wat heb je nodig?
-Rucola
-Mozzarella
-Gesnipperde kaas
-Pasta
-Zoete punt paprika
-Tonijn in zonnebloemolie
-Walnoten
-Maïs
-Tomaten
-Komkommer
-Boursain blokjes
-Basilicum

Je moet kijken wat je zelf lekker vind in de sla, dus dit is geheel op eigen smaak. Ik zelf vind de ingrediëntenlijst hierboven ontzettend lekker. De hoeveelheden moet je af stemmen op het aantal personen. Ik ging voor 4 personen koken, dus een aardige portie.


Je begint met een pan water op te zetten.


Je wacht tot het water kookt en doet dan de pasta erin.


Deze laat je een aantal minuten koken, tot je de pasta goed vind. Daarna doe je de pasta in een vergiet en die laat je koud worden door middel van het gebruik van koud water. De bak met de koude pasta zet je vervolgens opzij, om verder te gaan naar de salade. In de tussen tijd koelt de pasta nog meer af.

Hier zie je trouwens mijn moeders hand, haha.
Daarna voeg je de tonijn toe. Ik gebruik tonijnstukken in zonnebloemolie, de zonnebloemolie gebruik ik als olie door de salade.


Over de tonijn voeg je de rucola toe.


Vervolgens de mais.


Dan voeg je komkommer toe. Ik heb de komkommer geschild en toen met de kaasschaaf in fijne plakjes gemaakt.


Na de komkommer, mix je alles goed en voeg je ook de tomaten toe. Uit de tomaten haal je het sappige gedeelte omdat je salade anders té nat word.


Je voegt de pasta toe en gaat goed mengen.


Daarna voeg ik 1 zoete puntpaprika toe en meng ik alles weer. Na dat je een ingrediënt heb toegevoegd, moet je telkens weer mengen, anders heb je op een gegeven moment bepaalde ingrediënten die helemaal op de bodem van de kom zitten.


Ik heb ongeveer 10 blaadjes basilicum toegevoegd en die in vieren gedeeld.

Als een van de laatste stappen voeg je de mozzarella toe.


En als allerlaatste stap: Ik voegde kaassnippers, walnoten en boursain blokjes toe. Het is belangrijk dat je dit als laatste toevoegt. 


En zo ziet het er dan uit op je bord, smakelijk eten!

Ga jij de koude pasta salade maken?

Liefs Maaike

2 opmerkingen:

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D