Stelling ♥ Mascara na 3 maanden weggooien?

zondag 29 juni 2014


Ik deed wat mascara op en bedacht dat ik de mascara die ik heb al enige tijd heb. De mascara doet het nog supergoed, maar ik heb hem al ruim 3 maanden. Gooi ik hem dan weg? Of houd ik de mascara tot het product wat er in zit op is? Vandaar deze stelling, het leek me ook nog ontzettend handig!


De meeste mensen adviseren na 3 maanden je mascara te hebben gebruikt, gooi hem weg. Elke keer als je je mascara borstel uit de mascara haalt en er dan weer in doet komen er bacteriën tussen. Mijn mascara maakt soms ook een pompgeluid als ik mijn mascara borstel uit de mascara haal. Na 3 maanden zit je mascara dus vol met bacteriën, waardoor je hem weg moet gooien, omdat je anders kans krijgt op een ooginfectie.

Mijn mening
Ik heb nog nooit een mascara na 3 maanden weggegooid, ik vind dat echt ontzettend zonde. Maar ik vind de uitspraak ook slecht, want niet iedereen gebruikt even veel mascara. Wanneer je minder mascara gebruikt ga je minder vaak op nieuw met je borstel in de mascara, waardoor het dus verschilt. Ook vind ik dat niet iedereen gebruikt elke dag mascara. Zo vind ik dat je niet kan zeggen na 3 maanden je mascara weggooien. Ik gebruik meestal budget mascara's, waardoor het voor mij niet mega erg is. Maar wanneer je elke 3 maanden een nieuwe Dior mascara moet kopen, dat vind ik belachelijk.

Een vreemd iets vind ik dat er op de meeste mascara's staat dat je hem 6 maanden kan gebruiken na opening van de mascara. Waarom zegt iedereen dan dat het na 3 maanden klaar is met de mascara?


Conclusie
Ik snap de meningen, maar het feit dat je de mascara na 3 maanden weg moet gooien is niet gebaseerd op feiten. Er is geen bewijs voor en het verschilt per persoon. Ik vind het dus iets waar niets van klopt. Als je gevoelige ogen hebt is het slim om je mascara wat vaker te verversen voor de eventuele infecties. Maar na 3 maanden je mascara weggooien vind ik nergens op slaan. Ik zal zeggen ververs je mascara eens in de zoveel tijd, kijk naar hoe vaak je mascara gebruikt en hoe vaak je met de mascara borstel terug in de mascara gaat en bedenk zo van om de hoeveel maanden je je mascara ververst.

Wat vind jij van de stelling?

Liefs Maaike

4 opmerkingen:

  1. Ik gebruik ze ook langer, zeker omdat ik niet elke dag make up draag, zou wel een erg dure zaak worden zo en echt in tientallen jaren nog nooit een probleem gehad met mascara. Ze gaan weg als ze uitgedroogd zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Interessante stelling! Ik gooi zelf iets pas weg als het vreemd ruikt, of begint te klonteren of zo iets. Ik zal sowieso nooit iets gelijk weggooien als het over de datum is, maar nog wel goed werkt. Super zonde!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb 1 van mijn mascaras al 1 jaar. die is nu een beetje op aan het gaan en ik gebruik hem daarom ook in combo met een andere.

    BeantwoordenVerwijderen

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D