How to Loom?

donderdag 26 juni 2014


Op dit moment zie je overal en iedereen met een 'geloomd' armbandje. Sinds vorig weekend heb ik een loom en ondanks er duizenden video's zijn over hoe je loom't begreep ik de meest basic loomtechnieken niet, waardoor alles fout ging, na lang zoeken vond ik eindelijk uit hoe het werkte dankzij een artikel. Vandaag leg ik jullie dus uit hoe je loom't voor de beginners!Wat heb je nodig?
-Een loom
-Een haak
-Elastiekjes (Ik heb elastiekjes besteld bij Loombandje.nl, waarbij je er sluitinkjes en een haak bij elk pakje krijgt dat je besteld. Ik kreeg het pakket de volgende dag binnen dus ben zeker enthousiast over deze site.)


Je begint met de loom met de dichte kant naar je toe te leggen. Dit doe je altijd!


Daarna kies je een elastiekje en die zet je schuin neer, zoals je in de foto ziet.


Dat doe je de hele loom vol. Ik zelf had 4 elastiekjes gebruikt om het te laten zien, maar als je een armband maakt moet je de hele loom vol zetten met elastiekjes.


Vervolgens draai je de loom om, vergeet dit niet, anders lukt het niet. De openingen staan dan naar je toe. Je steekt je haak in het tweede oogje. Niet in het eerste dus. Je steekt je haak onder het elastiekje.


Je tilt het elastiekje op en haalt het elastiekje los van het oogje waar het elasiekje om heen zat.


Daarna breng je het elastiekje naar het oogje waar het eerst volgende elastiekje omheen zit.


Deze draai je er om heen, waarna de zogenaamde 'druppel' ontstaat. Weet je niet zeker of je het goed doet, kijk dan of het elastiekje in de vorm van een druppel is.


Deze stappen herhaal je tot je bij het einde van de loom bent.


Dan ziet het er zo uit.


Je houd als laatste stap het laatste elastiekje vast, waarna je alles er af kan gaan trekken. Je maakt een sluiting vast aan het begin en aan het eind en dan heb je je eigen geloomde armband.

Eerst wou ik een charm/bedeltje aan jullie uitleggen, maar het leek me handiger als je eerst de techniek snapt voordat je verder gaat. Dus zal ik voor niet komende week maar de week daarop een charm maken?

Wat vind jij van de loom trend?
Ik vind het zelf superleuk omdat je er zoveel kanten mee op kan!

Liefs Maaike

6 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! Aan het begin snapte ik er ook helemaal niks van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kan je loom ook verstellen! Je moet maar kijken op youtube voor meer ontwerpen. Waar heb je hem eigenlijk gekocht & voor hoeveel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet ik, maar voor deze armband leek het me zo handig!
   Ik heb hem gekocht in de supermarkt genaamd Coop voor 7,95 en daarbij kreeg ik 600 elastiekjes, een haak en 24 s-sluitingen.

   Liefs Maaike

   Verwijderen
 3. Hoi, ik wil graag zo'n loom-bord hebben, maar ik krijg dat niet omdat ik al een iphine 5s heb gekregen voor mijn verjaardag..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, dat is ook een leuk cadeau. Misschien kan je het tweedehands kopen?

   Liefs Maaike

   Verwijderen

Zou je een reactie willen achterlaten? ;D